Les Festes

Calendari de festius

Aquí podeu consultar el calendari de festius de Massanes de l’any 2022. Aquest any compta amb 14 festius, en què el 14 d’abril (Dijous Sant) i el 8 d’agost (dilluns de Festa Major) són els dos dies afegits per l’Ajuntament de Massanes com a festius del municipi.

1 de gener Cap d’any

6 de gener Reis

14 d’abril Dijous Sant

15 d’abril Divendres Sant

18 d’abril Dilluns de Pasqua Florida

6 de juny Dilluns de Pasqua Granada

24 de juny Sant Joan

8 d’agost Dilluns de Festa Major

15 d’agost l’Assumpció

12 d’octubre Festa Nacional d’Espanya

1 de novembre Tots Sants

6 de desembre Dia de la Constitució

8 de desembre La Immaculada

26 de desembre Sant Esteve

Nit de Reis (5 de gener)

La nit més esperada de l’any per tots els infants se celebra a Massanes amb tallers, xocolata desfeta i la rebuda dels Reis d’Orient. Una gran nit on tots els infants del poble poden crear el seu fanalet per veure arribar els Reis amb la seva carrossa. Aquesta nit tan màgica no pot acabar sense les converses entre petits i Ses Majestats. 

Carnestoltes (14 de febrer)

El mes de febrer és el mes de la rauxa i a Massanes el dia 14 sortim al carrer a gaudir del Carnestoltes. Amb les millors gales, disfressats i amb les cares pintades, esperem que arribi la comparsa de la Colla Ja Ho Farem amb la música i els seus balls. Després de la rua, xocolata desfeta per a tothom i espectacle i concurs de disfresses pels més petits.

 

Sant Jordi (23 d'abril)

Reconegut per ser un dels dies més bonics de l’any el dia 23 d’abril, dia de la Rosa i el Llibre, Massanes omple la plaça de Catalunya amb paradetes per poder passejar i gaudir del dia de Sant Jordi.

Homenatge a la vellesa (últim diumenge de maig)

L’últim diumenge de maig Massanes homenatja la vellesa del poble amb un acte al pavelló municipal i, posteriorment, un dinar.

Taller de ratafia (26 de juny)

La quarta edició del Taller de Ratafia ha arribat. Una tarda on aprenem tot el que cal saber sobre com fer ratafia i quines herbes utilitzar, i que acaba amb un bon sopar a la fresca. 

Festa Major (primer cap de setmana d'agost)

La Festa Major de Massanes arriba el primer cap de setmana d’agost amb els seus sopars populars a càrrec de les associacions Grup Joventut Sant Roc i Amics de Massanes, actuacions i concerts durant la nit, la cantada d’Havaneres i tast de rom cremat, activitats pels infants i molt més.

Activitats organitzades per les associacions i entitats del poble

Associació Amics de Massanes

  • Marxa de Reis (6 de gener)

Associació Grup Joventut Sant Roc

  • Marxa de Sant Roc (mes de maig)
  • Castanyada (finals d’octubre / principis de novembre)

Altres entitats 

  • Matança del porc (mes d’abril)
  • Arrossada (11 de setembre)